Een overvloed aan water, regen, aan emoties, tijdens de zomer. Vind dan maar eens een droog Bankje om op te zitten, tiyoweh.
Mijn zomer stond na mijn reis naar Schotland in het teken van ‘Waterlopen’, eindeloze wandelingen langs water. En steeds voel ik dan de urgentie om Zelfbedrog aan de orde te stellen. Zelfbedrog dat ons in de greep van al die emoties houdt. En omgekeerd. Ons krachteloos maakt. Welke inzichten wil ik met je delen om uit deze verstrikkingen te komen? Hoe kunnen we al die emoties overschrijven en ons onze eigen, oorspronkelijke coderingen weer toe-eigenen?

Liever luisteren en meelezen? Klik hier

Zelfbedrog

Wat we onze werkelijkheid noemen, is een spiegel. Wat er in verschijnt, is iets van onszelf, dat eenvoudigweg kan opHelderen door Erbij te blijven.

De race to the bottom om het kunstmatige en synthetische tot ‘het nieuwe normaal’ te maken is in volle gang. De verleidingen, misleiding en afleiding van het kunstmatige en synthetische liggen nu openlijk op straat. De verleidingen lijken wel op verslaving: de mind is handig om zich onder de waarheid uit te praten, zelfbedrog. Wegkijken, terugtrekken in een eigen werkelijkheid, je laten omhullen door bubbels, non-communicatie: gesprekken met andersdenkenden uit de weg gaan. Gemak, gewoonte en gewenning geef je immers niet zomaar op.
Tegelijkertijd verstoort het element Lucht met zijn sterke turbulente kracht deze zomerweken deze comfortabele positie. Wind blaast de emoties (Water) tot hoge golven aan. Het is precies ons zelfbedrog, dat deze emoties genereert. De opzettelijke oneerlijkheid om ons heen genereert fake situaties en fake emoties. We laten we ons verleiden tot zelfbedrog. Wat we onze werkelijkheid noemen, is een spiegel. Wat er in verschijnt, is iets van onszelf, dat eenvoudigweg kan opHelderen door Erbij te blijven. Voorbij zelfbedrog.
In ons zelfbedrog verleiden we vooral onszelf. We zijn immers altijd verantwoordelijk voor onze eigen verleidingen en hoe we daarop antwoorden. Of je wil of niet, je schiet door zelfbedrog in impulsieve emoties. Zonder enige reflexie of Aandacht om ze te balanceren. De grootste verleiding is dat je je eigen Bronconnectie verlaat, niet verlevendigt, en een andere, kunstmatige en synthetische bron gaat aanhangen. Daar ligt dus ook de Sleutel. Die verlevendiging. Being Alive.

De Sleutel

De Sleutel om onze geest te verlevendigen ligt in een samenspel. Van hogere Kennis, wetenschappelijke inspiratie en eigen onderzoek. En bovenal ons spirituele vermogen om onze Bronconnectie te onderhouden en ons uit te lijnen met het nieuwe Lichtnet ( de Levende Lijnen) in de Aarde. Wanneer we in staat zijn om ons deze samenhang eigen te maken, zullen we steeds meer in staat zijn om met onze Aanwezigheid de cyclus positief te beïnvloeden. Ieder op haar eigen manier, in overeenstemming met de resonans van je oorspronkelijke coderingen en de plek op Aarde waar je woont of verblijft. Zo ontdek ik nog dagelijks meer over mijn eigen oorspronkelijke coderingen, oa weer door de reis naar Schotland (lees hier meer). Mijn eigen deep ecology.

Elder

Je eigen oorspronkelijke coderingen openen, is ten diepste een Reis van het doorbreken van zelfbedrog.

De ervaringen in Scotland en het Waterlopen deze zomer hebben mij verder gebracht in mijn begrip van de Elder. De innerlijk volwassen, vrouwelijke Elder in de gemeenschap, die beschikt over praktische Wijsheid, en de leerlessen en ervaringen van innerlijk volwassen worden op het menselijke vlak.
Daarnaast kan ik nu veel dieper doorsnappen, dat de Elder haar rol vervult als representant van de bewuste Aarde. Ze is rechtstreeks geïncarneerd uit de Bron en niet via de archontische en interdimensionale stoorvelden. De beiden stoorvelden die leven op impulsieve emoties en zelfbedrog. Steeds dieper doorleef ik nu de betekenis en draagwijdte van de pounamu, de groene jade, die ik kreeg in Nieuw Zeeland op mijn 62ste verjaardag. Hoe ik via mijn oorspronkelijke coderingen verbonden ben met wat het levende landschap vraagt, hoe de Levende Lijnen lopen, het nieuwe Lichtnet in de Aarde, welke velden van informatie er in de Aarde zijn en wat er op de Aarde en de mensheid geprojecteerd wordt. Je eigen coderingen openen, is ten diepste een Reis van het doorbreken van zelfbedrog. De Sleutel.

Verandering

Alle verandering komt uit de potentie van de Aarde

De Verandering waar we naar uitzien komt uit de potentie van de Aarde. Het is Verandering die komt uit de duisternis, de nacht, de Stilte. De Verandering vanuit the Mother of the Land. Het OerMoeder principe, de Zwarte Madonna.
Wanneer je er in slaagt om jezelf niet met zelfbedrog in de weg te lopen, kun je een verandering van innerlijke kracht ervaren. Je gaat je eigen oorspronkelijke coderingen uitlijnen met het nieuwe Lichtnet in de Aarde en de Plek waar je woont, verblijft of doorheen reist. We zijn dan zelf de Portalen van de Aarde. Eenmaal uitgelijnd. De Wijsheid van de Aarde is dat alles verandert. Zelfs een oeroude rots of steen. Be the Mountain.
We kunnen de Verandering dus vrij spel geven door voorbij ons zelfbedrog te gaan en ons uit te lijnen met het nieuwe, levende Lichtnet in de Aarde. Portalen worden, zodat haar potentie vrijkomt. Steady as a Rock.
‘Al het goede komt van beneden’, wist ik als klein meisje al, brutaal tegen een dominee.

Volwassen

We kunnen onszelf bekrachtigen van binnenuit, direct vanuit onze innerlijke verbinding met de Bron en uitlijning met het nieuwe Lichtnet in de Aarde.

Je zou kunnen zeggen dat we zo eindelijk volwassen worden. Emoties worden minder verleidelijk of noodzakelijk als vertrekpunt voor ons leven hier. Ook dat is zelfbedrog. De Zomer komt aan zijn einde. Het was een geweldige tijd om met het Vuur je innerlijke en uiterlijke leven te balanceren. Om een sterke wil en veel energie te voelen, geen pretentie, alleen maar innerlijk Licht en harmonie. We kunnen onszelf bekrachtigen van binnenuit, direct vanuit onze innerlijke verbinding met de Bron en uitlijning van met de Aarde. Er komt Ruimte voor diepgevoelde en ervaren, oprechte gevoelens.
Zo representeren we het Heilige Vuur van het Land. Op een dag zullen de mensen je wel weten te vinden. Bij de Dageraad van het Gevoel.

Liever luisteren? Klik hier
Waterlopen langs de IJssel – augustus 2014


Zelfbedrog
Getagd op: